Foto's

Omschrijving

BEGANE GROND

Via de entree betreed je de hal, met garderobe en trapopgang naar de eerste verdieping. In de hal vind je bovendien de meterkast. Aansluitend aan de hal liggen de woonkamer en de bijkeuken.

De woonkamer is aan de voorzijde van het woonhuis gesitueerd. De grote ramen aan de voorzijde en zijkant van de woning zorgen voor veel lichtinval. Daarnaast zorgt de open haard voor een aangename sfeer. Direct aan de woonkamer vind je het eetgedeelte, met aansluitend de praktische keuken.

De keuken met kunststof werkblad beschikt over inbouwapparatuur, waaronder een koelkast, 4-pits gaskookplaat, spoelbak, oven en afzuigkap. In de naastgelegen bijkeuken vind je de toiletruimte, evenals de aansluitpunten voor wasapparatuur. Vanuit de bijkeuken heb je toegang tot de inpandige garage.

De zeer ruime garage heeft een betonvloer en biedt ruim voldoende plaats aan een auto, enkele fietsen en tuingereedschap. De garage beschikt over een eenvoudig maar praktisch keukenblok. Binnen de bestaande elektrische installatie kan eenvoudig een krachtstroomgroep in de garage gerealiseerd worden, waardoor de garage bovendien uitermate geschikt is voor een hobby aan huis.

De grote bergzolder boven de garage is via een houten vlizotrap bereikbaar. De realisatie van een vaste trap naar de bergzolder is mogelijk, waardoor deze ruimte eenvoudig geschikt gemaakt kan worden voor bijvoorbeeld workshops aan huis.

EERSTE VERDIEPING

Aan de centrale overloop vind je vier slaapkamers, de badkamer, twee bergkasten en de technische ruimte. De grote slaapkamer tegen de kopgevel van de woning beschikt over een ruime inbouwkast. Op de overloop, in de slaapkamers en in de technische ruimte is een laminaatvloer aangebracht.

De badkamer met tegelvloer heeft een douche, ligbad, wastafel en een toilet. In de technische ruimte, bovendien in gebruik als strijkkamer c.q. bergruimte, is de Nefit HR-combiketel opgesteld.

TWEEDE VERDIEPING

De twee grote bergzolders zijn via twee aparte vlizotrappen toegankelijk. De bergzolders bieden veel opslagruimte.

BUITENGEBEUREN

De achtertuin van de woning is op het oosten gesitueerd. Direct tegen de achtergevel van de woning is een terras gerealiseerd. Aan de achterzijde vind je een verhard gedeelte wat op dit moment dienst doet als parkeerplaats. Dit gedeelte van het perceel is goed bruikbaar als tuin of terras.

De toegang tot het naastgelegen perceel is via een recht van overpad geregeld. Dit recht vervalt direct zodra de eigenaren van de naastgelegen woning komen te overlijden, danwel zodra zij de woning hebben verkocht.

Kenmerken

Vraagprijs

€ 200.000,- kosten koper

Bouwjaar

1905

Aantal kamers

5

Woonoppervlakte

122 m²

Inhoud

circa 405 m³

Perceeloppervlakte

247 m²

Oriëntatie tuin

Oost

Aanvaarding

in overleg

Overige inpandige ruimte

Royale garage en zolderruimtes, totaal circa 104 m²

Plattegronden

Omgeving

De woning is aan een doorgaande weg gelegen, op een gunstige locatie ten opzichte van de winkelvoorzieningen en het dorpscentrum van Helvoirt. Basisvoorzieningen zoals een supermarkt en basisschool vind je op enkele minuten fietsafstand. De naastgelegen spoorweg kan men als beperking ervaren, echter door de goede isolatie van de woning is de inpandige geluidsoverlast beperkt.